TAZE NANELİ CACIK

 CACIK TARİFİ
 CACIK NASIL YAPILIR

Cacık bir çok yemeğin yanına yakışan Türk mutfağının enfes lezzetlerinden biridir. Bazı yöreler de su eklemeden yapılabildiği gibi biraz su eklenerek ve benim gibi farklı malzemeler ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.

Komşu Yunanistan'da adı "Caciki"dir ama tarif aynıdır.Yoğurt içeriği bakımından oldukça zengin bir besin olduğundan sofralardan eksik edilmemeli ve özellikle çocuklarca bolca tüketilmelidir.Ayrıca nane eklenince daha aromatik hale geldiğini de belirtmeliyim.

Az önce paylaştığım karnıyarık tarifinin yanına oldukça yakışacak olduğundan kolayda olsa paylaşmalı diye düşündüm.





Cacık için malzemeler; 

2 Kase için,

- 5 çorba kaşığı yoğurt

- 1- 1,5 çay bardağı soğuk su ( Yoğunluğunu dilediğinizce hazırlanabilir)

- 1 adet salatalık

- 4-5 dal taze nane

- Tuz

Cacık yapım aşamaları;

- Salatalığı isterseniz rendeleyebilirsiniz ancak ben genelde küçük küpler halinde doğruyorum.

- Naneyi incecik kıyıyoruz.

- Yoğurdu bir kapta iyice çırpıp tuzu, naneyi ve salatalığı ekleyerek karıştırıyoruz.

- Soğuk suyu gönlümüzce ekleyip karıştırıyoruz.

- Kaselere alıp üzerini az zeytinyağı kuru nane, kırmızı pul biber ile süslüyoruz.

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder