CEVİZLİ BADEMLİ KABAK SALATASI

Sağlık ve salata aynı cümle içerisinde çokça kullanılır.Kesinlikle doğru olmakla beraber unutulmaması gereken birkaç nokta da bulunmaktadır.Örneğin aldığımız yeşilliklerin temizlenmesi ve doğru malzemelerle buluşup yağ oranının ayarlanması dikkat edilmesi gereken faktörlerdendir.

Her mevsim bulabileceğimiz birçok salata malzemesi ile farklılıklar yaratmak ise bizlerin elindedir.

Formda kalmak için de sıkça çalınır salataların kapısı. Kendi damak tadınıza özel malzemeleri birleştirirseniz diyeti de eğlenceli hale getirebilirsiniz. Sonuçta doğuştan gelen bir yetenek değil sonradan öğrenebilen bir tecrübedir. Bu sebeple herkes güzel salata yapabilir. Yeter ki isteyin diyorum tam da bu nokta da:)

Ülkemizde batı ya oranla doğuda daha az tüketildiği saptanmıştır. Oysa malzeme açısından ülkemizin her bölgesi son derece elverişlidir.

Tokluk hissini artırdığından kilo vermede ve formda kalma anlamında son derece önemli bir etkisi bulunur.

Günlük vitamin eksiklerimizin giderilmesine yardımcı olan bu sağlıklı karışımlara bir örnek vakti...

Sağlıkla ilgili sorunların sizden uzak olması dileğiyle;




Malzemeler:

- 5-6 küçük kabak
- 6-7 adet ceviz içi
- 5-6 adet çiğ badem
- Tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5-2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak.

Yapılışı:

- Kabaklar rendelenip zeytinyağı ile sotelenir.
- Ceviz içi ve badem iri şekilde çekilir ya da kırılır.
- Sarımsaklar ezilerek tuz ve yoğurtla karıştırılır.
- Sotelenmiş ve soğumuş kabaklar bir kaseye alınır ve tüm malzemeler karıştırılır.
- Soğuk servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder