FIRINDA SEBZELİ PALAMUT

Balık mevsimi benim için tartışılmaz anlamlar taşır bir egeli olarak.Palamut aslında çokta tercih etmediğim bir balık olsada fırında olunca ve birazda özleyince hem göze hem mideye hitap ediyor.Afiyet olsun şimdiden...





malzemeler:

1 adet palamut (fileto)
1 domates
1 soğan (kırmızı soğan makbuldur)
2 diş sarımsak
1.5 çorba kaşığı zeytinyağ
Tuz
İsteğe göre 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı

-Öncelikle temizlenmiş ve fileto edilmiş balık fırın kabına dizilir.
-Üzerine kabuğu soyulup dilimlenmiş soğan ve domates dizilir.Eğer evde çarliston biber varsa kullanabilirsiniz.
-En üste sarımsaklar eklenir ve kaşık ucuyla her birine tereyağ eklenir.
-Birazda zeytinyağı gezdirilip tuz eklenir ve 200 derecede ısınmış fırına atılır.Eğer üzeri kızarmış sevmiyorsanız folyo ile kapatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder