1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 paket Vanıilya
1/2 litre süt-Şeker,un ve sütü tencereye koyup muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırıyoruz.
-Koyulaşınca vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
-Servis yapacağımız kup yada kaselere alıp soğumaya bırakıyoruz.
Pelte:)
Pelte işin en keyifli kısmı çünkü hazır:) Bugün tembellik yapıp hazırdan yana kullandım hakkımı ve iyikide öyle yaptım.Dr Oetger in yeni çıkardığı Mandalinalı Peltenin aroması harika.2,5 su bardağı ile sürekli karıştırarak pişirmekte kafi üstelik.
-Son olarak pişen pelteleri soğuduktan sonra muhllebinin üzerine paylaştırıyoruz.Üzeri için ben ceviz tercih ettim çokta yakıştı diyebilirim.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder