Mandalina Pelteli Muhallebi

Malzemeler
Muhallebi İçin;

1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 paket Vanıilya
1/2 litre süt

Yapılışı;

-Şeker,un ve sütü tencereye koyup muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırıyoruz.

-Koyulaşınca vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.

-Servis yapacağımız kup yada kaselere alıp soğumaya bırakıyoruz.

Pelte:)

Pelte işin en keyifli kısmı çünkü hazır:) Bugün tembellik yapıp hazırdan yana kullandım hakkımı ve iyikide öyle yaptım.Dr Oetger in yeni çıkardığı Mandalinalı Peltenin aroması harika.2,5 su bardağı ile sürekli karıştırarak pişirmekte kafi üstelik.


-Son olarak pişen pelteleri soğuduktan sonra muhllebinin üzerine paylaştırıyoruz.Üzeri için ben ceviz tercih ettim çokta yakıştı diyebilirim.

Afiyet Olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder