Kuşkonmaz Çorbası

Taze sürgünlerini kullanmak ve çoğaltmak adına yüzyıllar öncesinden topraklarından koparılıp günümüze ulaşmış kuşkonmaz. Roma ve Yunan medenıyetlerınde sıkça ve sevilerek tüketilirmiş.A,B1,B2 vitaminleri adınada çok şey barındırdığı söylenen bu küçük yaramazları mutfağa kış aylarında konuk etmemek olmaz tabi.Mayıs ve Hazıran ayları mevsimi olsada kışın bazı marketlerde bulmak mümkün.Ben ayrıca konservesinide bizzat kullanmaktayım tıpkı bu tarifte olduğu gibi...

Malzemeler;

10-12 adet konserve kuşkonmaz
1 küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık yoğurt
2 çorba kaşığı kadar un
4 su bardağı su
2 kaşık kadar sıvıyağ
Tuz

Üzeri için;

İnce kıyılmış dereotu
Kıtır ekmek



Yapılışı;

-Soğanları minik minik doğrayıp 2 kaşık sıvıyağda kavuruyoruz.Sarımsakları soyup küçük dilimleyip soğanlara ekliyoruz.

-Suyu ılık halde pişen karışıma ekliyoruz ve birkaç dakika kadar kavuruyoruz.

-Kuşkonmazları sudan geçirip küçük parçalar halinde doğruyor ve kaynayan karışımın içine ekliyoruz.

-Ayrı bir kasede yoğurt ve unu karıştırıp çorbanın suyundan hafif hafif ilave ederek kesilmesini önlüyoruz.

-Yaklaşık 10 dakika sonra kaynayan çorbamıza ekliyoruz,tuzuda ekledikten sonra 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alıyoruz.İçine dereotu koyarak servise hazırlıyoruz.Eğer suyu az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz ben koyu tercih ettim siz gönlünüzce ekleyebilirsiniz.

-Eğer evde mevcutsa bayat ekmeklerden kıtırlar yapıp çorbamızı süsleyerek servis ediyoruz...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder