Muhammara...

Güneydoğu mutfağının tarifi imkansız lezzetidir kendileri.Özellikle Gaziantep te sıklıkla yapıldığını biliyorum.Benim dolabımdan eksik etmediğim bir lezzet olup her şeye eşlik etmeside nasıl naif bir yapısı olduğunun kanıtı:) Pazar kahvaltısı için ekmek üzeri akşam yemeği için ise müthiş bir meze alternatifi ve paha biçilmez bir iştah açıcı.En çok Gülnur için yazmak geldi içimden nedense.Arkadaşım Afiyet olsun..VEE karşınızda Muhammara...

Malzemeler....

2 dilim beyaz peynir
3 dilim bayat ve ufalanmış ekmekiçi
Bir avuç kadar ceviz
1 çay kaşığı acı toz biber
1 çay kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı kuru nane
2-3 dis sarimsak
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı...

-Cevizleri rondodan incecik çekiyoruz.

-Ufaladığımız peynir,ufalanmış ekmek,dovulmus sarimsak ve diğer malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.Elinizden yardım almak çok işe yarıyor.Güzelce yoğurup kıvam alınca soğuk olarak servis edıyoruz.

Not: Ekmek üzeri müthiş oluyor,hatta kanape içinde güzel bir tarif.Şiddetle tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder