Elmalı Turta

Uzun süredir yazamama nedenim uzakta olmam ve malesef fırsat bulamamdır.Maceralı Kıbrıs Ziyaretim için daha sonra paylaşımda bulunacağımı bildirmek isterim.Gitmeden önce yaptığım ve maaile sevdiğimiz turtayı paylaşmak lazım şimdi.:)


Malzemeler

Hamuru İçin;

2,5 su bardağı un
150 gr soğuk tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su

İç malzemeleri;

5 adet iri elma
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
10 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı un
Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

1 yumurta akı


Yapılışı;

-Hamuru yapmaya koyulmadan önce hatırlatmak isterim ki  bu asama biraz sabır gerektirecektir.


-Unu bir kaba alip ortasını havuz şeklinde açıp şeker,tuz ve parçalara ayırdığımız tereyağını ekliyoruz.Öncelikle bir metal kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.Elimizi en son devreye kadar sokmamamız lazım.Sebebi hamurun içinde bulunan tereyağının vücut sıcaklığıyla daha az temas edip fazlaca erimemesini istememizdir.

-En son suyu ekleyerek biraz daha yoğurup hatta hala kuvvetiniz varsa kaşık ile karıştırıp kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu iki parçaya ayırıp strech film ile kaplayarak soğuk bir yerde yada buzdolabı rafında en az 1 saat bekletiyoruz.Eğer 1 gün bekletebilme şansınız varsa sonuç dahada güzel oluyor.

-İçi için elmaları rendeleyip yada sadık yardımcımız rondodan geçiriyoruz. Ufalanmış ceviz,tarçın,un ve şeker ile birlikte bir tencereye alıp kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.Hafif kavrulmaya başlayınca birkaç damla limon suyu ilave ediyoruz.2-3 dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz.Ilınması için bekliyoruz.

-Hamurlarımızı buzdolabından çıkarıp strech filmini açtıktan sonra tekrar yoğuruyoruz.Çok fazla yoğurmaya gerek kalmiyor.,Çünkü soğuttuğumuz hamur sertleşmiş olacak bu yüzden merdaneyle açmaya uygun hale getiriyoruz.

-Tezgahımızı biraz unlayıp merdane yardımıyla hamurumuzu orta boy yuvarlak borcama uygun şekilde açıyoruz.

-Borcama yerleştirip kenarlarınıda kaplayacak şekilde güzelce bastırıp çatal ile birkaç yerini deliyoruz.

-Diğer hamurumuzuda açıp şeritler halinde kesiyoruz ve iç malzemesinide koyduğumuz tartımızın üzerine yerleştiriyoruz.

-Yumurtamızın beyazını kenarlarına ve üzerindeki hamurlara gelecek şekilde fırça yardımıyla sürüyoruz.

-190 derecede önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun:))






-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder