Deniz in kulaklarını çınlatarak yazıyorum tarifi.:))Uzun zamandır yapmaya fırsat bulamadığım klasik bir tarif olsada hiç vazgeçemediğim tatlıdır.İrmik zaten bereketini içinde barındıran bir lzeet olduğu için şerbetle katmerlenerek arz-ı endam ediyor mutfağımda.Tarifim yine Deniz'e ithafen yazılmıştır...
Malzemeler
250 Gr irmik
2,5 su bardağı şeker2 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 paket dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağYapılışı
-Küçük bir tencereye şeker,süt ve suyu koyup kaynatıyoruz.İyice kaynayıp şekerlerinin eridiğinden emin olduğumuz şerbeti soğuması için kaldırıyoruz.
-Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alıp dolmalık fıstıkları pembleştiriyoruz.İçine irmiğide ekleyip irmiklerde pembeleşince altını kısıp biraz daha kavuruyoruz.
-Soğumuş olan şerbeti sıcak olan pembecik irmiklerimizin içine ekleyip elimizi kolumuzu yakmadan iyice karıştıyoruz.Şerbeti yavaş yavaş döküp iyice özleşmesini sağlıyoruz.
-Kağıt havlu ile tenceremizin üzerini kapatıp demlenmesi için 5-10 dakika kadar bekliyoruz.
-Tarçın ile süsleyip sıcacık servis yapıyoruz.Afiyetler Olsun...
Teşekkür ederim canim,cok incesin.Her zamanki gibi harika görünüyor ve misssler gibi de koktu;))
YanıtlaSilEllerine,yüreğine saglık...
Canım ne demek afiyet bal ve aynı zamanda şeker olsun:))
YanıtlaSil