İrmik Helvası


Deniz in kulaklarını çınlatarak yazıyorum tarifi.:))Uzun zamandır yapmaya fırsat bulamadığım klasik bir tarif olsada hiç vazgeçemediğim tatlıdır.İrmik zaten bereketini içinde barındıran bir lzeet olduğu için şerbetle katmerlenerek arz-ı endam ediyor mutfağımda.Tarifim yine Deniz'e ithafen yazılmıştır...

Malzemeler

250 Gr irmik
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 paket dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı

-Küçük bir tencereye şeker,süt ve suyu koyup kaynatıyoruz.İyice kaynayıp şekerlerinin eridiğinden emin olduğumuz şerbeti soğuması için kaldırıyoruz.

-Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alıp dolmalık fıstıkları pembleştiriyoruz.İçine irmiğide ekleyip irmiklerde pembeleşince altını kısıp biraz daha kavuruyoruz.

-Soğumuş olan şerbeti sıcak olan pembecik irmiklerimizin içine ekleyip elimizi kolumuzu yakmadan iyice karıştıyoruz.Şerbeti yavaş yavaş döküp iyice özleşmesini sağlıyoruz.

-Kağıt havlu ile tenceremizin üzerini kapatıp demlenmesi için 5-10 dakika kadar bekliyoruz.

-Tarçın ile süsleyip sıcacık servis yapıyoruz.Afiyetler Olsun...

2 yorum:

  1. Teşekkür ederim canim,cok incesin.Her zamanki gibi harika görünüyor ve misssler gibi de koktu;))
    Ellerine,yüreğine saglık...

    YanıtlaSil
  2. Canım ne demek afiyet bal ve aynı zamanda şeker olsun:))

    YanıtlaSil