DOMATESLİ PİLAV

Klasik pirinç pilavını sevsemde zaman zaman değiştirmeyi uygun bulanlardanım.Domatesli pilav yaz günleri içine iyi fikir gibi geliyor.Taze domatesin mis kokusu pilavın tüm hücrelerine işliyor çünkü.Yanında naneli yada fesleğenli ayranla ise tadından geçilmiyor:))



Malzemeler

-1,5 su bardağı baldo pirinç

-2,5 su bardağı tavuk suyu yada bulyon

-1 büyük domates

-1 tatlı kaşığı tuz eğer bulyon kullanacaksanız tuzu azaltmak yararlı olacaktır:))

-2 çorba kaşığı tereyağı


Yapılışı

-Pirinci iyice yıkayıp nişastasından arındırıyoruz.Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip birkaç damla limon ve biraz tuz ekleyerek yarım saat kadar bekletiyoruz.

-Domatesi rendeliyoruz.Tereyağını pilav tenceremize koyup erittikten sonra domates rendemizi ekliyoruz.

-Dinlenen pirinçleri süzgeçe alıp fazla suyunun iyice akmasını sağlıyoruz.

-Domatesin suyunu iyice çektirdikten sonra pirinçleri ekliyoruz.Bir kaç dakika beraber kavuruyoruz.

-Tavuk suyumuzda ekleyip tuzunu ilave ettikten sonra kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişiriyoruz.

-Pişen pilavı ocaktan alıp bir havlu yardımıyla demlenmesini sağlıyoruz.Yanında naneli yada fesleğenli ayranla servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder