İki Renkli Patates

Koskoca bayram tatili geldi ve geçti.Bizim için gayet keyifli olan bayram tatili sonrası yeni lezzetler peşinde koşmaya devam...Bir kaç gündür midemde olan rahatsızlık nedeniyle hafif şeyler yemeğe gayret ettim.İçim dışım patates haşlama oldu desem yeridir.Bu akşam kendimi kandırma  amaçlı biraz daha afilli bir hale getirip denedim,sonuç gayet olumlu.Bu sebeptendir ki sizlerlede paylaşayım dedim.Aslında klasik bir tarifin şekilli versiyonu.Fikir verir belki deyip paylaşmak istedim.Geçmiş bayramınızı bir kez daha kutlar her gününüzün bayram tadında olmasını dilerim...



Malzemeler

- 3 adet orta boy patates

-3 dal taze soğan

-1 orta boy havuç

-Kırmızı biber

-Karabiber

-Tuz

-Zeytinyağı


Yapılışı

-Patatesleri iyice yıkayıp haşlıyoruz.

-Havucu temizleyip rendeliyoruz.

-Taze soğanlarımızıda yıkayıp incecik doğruyoruz.

-Haşlanan patatesleri soyuyoruz.Ilınan bir buçuk patatesi rendelenmiş havuçla iyice karıştırıp biraz tuz,karabiber ,kırmızı biber ve 1 kaşık kadar zeytinyağı ekleyerek harmanlıyoruz.

-Kalan bir buçuk patatesi de taze soğanlarla buluşturup,tuz ve zeytinyağını ekledikten sonra karıştırıyoruz.

-Elimizde olan kalıplara önce havuçlu patatesi koyup iyice bastırıyoruz.Üzerine diğer karışımdan ekleyip düzgünce bastırıyoruz ki kalıptan düzgün çıksın.

-Kalıplara yerleşen patatesleri kalıptan alıp limon ve yeşilliklerle süsleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder