KİEVSKİ

Tavuk kievski ruslara ait bir lezzet.Ana vatanı Ukrayna olan bu güzel yemek denemeye değecek kadar güzel.Klasik şinitzelden sıkılan ama vazgeçemeyenler içinse bence değerli bir alternatif.İç dolgusu için bayağı planım var.Tabiki yaptıkça paylaşacağımda:)) İlk olarak klasik olanı denemek gerek diye düşünüp yaptım afiyetle yedik.Sizin sofranızıda şenlendirsin isterseniz tarif aşağıda.Sevgiler...



Malzemeler (2 kişilik)

-2 parça tavuk göğüs bonfile

-2 diş sarımsak

-2 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında olacak)

-1/2 limonun kabuk rendesi

-4-5 dal maydonoz

-Tuz

-Karabiber

Dış Kaplama İçin;

-2 çorba kaşığı un

-1 yumurta

-2-3 çorba kaşığı galeta unu

Kızartmak için;

-Sıvıyağ


Yapılışı

-Bonfileleri et döveceği ile yada bir kasap yardımıyla güzelce dövüyoruz ve inceltiyoruz.

-Bir kapta kıyılmış maydonoz,tereyağı,tuz,karabiber,rendelenmiş limon kabuğunu iyice

karıştırıyoruz.

-Açılan tavuklarımızın içlerine biraz tuz atıp  karışımı eşit olarak paylaştırıyoruz.

-Etlerimizi rulo şeklinde sarıp kürdanlarında yardımıyla tutturuyoruz.

-Dinlenmesi için yaklaşık 20 dakika kadar buzdolabında tutuyoruz.

-Dinlenen tavuk etlerimizi önce biraz daha tuzlayıp, una daha sonra çırpılmış yumurtaya ve son

olarak galeta ununa bulayıp tekrar 20 dakikalığına buzdolabına kaldırıyoruz.

-Tavayı yeteri kadar ayçiçek yağı ile iyice ısıtıyoruz.Ben yaklaşık 1 su bardağı kadar kullandım.

-Kızgın yağa dolaptan çıkardığımız tavuklarımızı atıp nar gibi kızartıyoruz.Afiyetler olsun...

Not: Tavuklarımızı iyice inceltmekte fayda var.Rulo yapınca içinin iyi pişmesi için kürdan sayısınıda bol tutabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder