Beğendili Mantarlı Tavuk

Ramazan ayı her zaman ki bereketiyle geldi. Sıcak günlerde protein için sanırım yine en sağlıklı et kesinlikle beyaz et. Patlıcan eğer sizin de kıymetliniz ise denemeden geçmeyin derim.


Malzemeler

- 2 parça tavuk göğüs

- 3 diş sarımsak

- 1 küçük boy soğan

- 2 adet yeşil biber

- 1 adet kapya biber

- 10-12 adet kültür mantarı

- 3 çorba kaşığı domates rendesi

- Kırmızı pul biber

- Karabiber

- Tuz

- 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Beğendi için;

- 2 patlıcan

- 1/2 su bardağı süt

- 1 çorba kaşığı tereyağı

- 1 çorba kaşığı un

- 3 çorba kaşığı kaşar peyniri

- Tuz

- Karabiber

Yapılışı

- İşe patlıcanları güzelce közleyerek başlıyoruz. Közlenen  patlıcanları soğuması için ayrı bir kaba alıyoruz.

- Soğanları yemeklik doğruyoruz. Tavukları ve mantarları da küp küp doğruyoruz.

- Zeytinyağını tencereye alıp sırasıyla soğan, tavuk ve biberleri bir kaç dakika soteliyoruz. Mantarları da ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.

- Son olarak domates rendesi, küçük doğranmış sarımsaklar ve baharatları ve tuzu da ekliyoruz.

-Beğendi için közlenen ve temizlenen patlıcanları küçük küçük doğruyoruz.

- Ayrı bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz. Un kavrulunca patlıcanları da ekliyoruz. Sütü ekleyip çekene kadar karıştırarak kaşarı ekliyoruz tuzunu ayarlıyoruz, karabiber ekleyip bir kez daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.


Not: Tarife eğer evinizde mevcutsa taze fesleğen ya da biberiye ekleyebilirsiniz.Ayrıca belirtmeliyim ki muskat cevizi beğendiyle iyi bir ikili olur:)

Afiyetler olsun, hayırlı ramazanlar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder