Ramazan ayı her zaman ki bereketiyle geldi. Sıcak günlerde protein için sanırım yine en sağlıklı et kesinlikle beyaz et. Patlıcan eğer sizin de kıymetliniz ise denemeden geçmeyin derim.
Malzemeler
- 2 parça tavuk göğüs
- 3 diş sarımsak
- 1 küçük boy soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 10-12 adet kültür mantarı
- 3 çorba kaşığı domates rendesi
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Beğendi için;
- 2 patlıcan
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
- İşe patlıcanları güzelce közleyerek başlıyoruz. Közlenen patlıcanları soğuması için ayrı bir kaba alıyoruz.
- Soğanları yemeklik doğruyoruz. Tavukları ve mantarları da küp küp doğruyoruz.
- Zeytinyağını tencereye alıp sırasıyla soğan, tavuk ve biberleri bir kaç dakika soteliyoruz. Mantarları da ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
- Son olarak domates rendesi, küçük doğranmış sarımsaklar ve baharatları ve tuzu da ekliyoruz.
-Beğendi için közlenen ve temizlenen patlıcanları küçük küçük doğruyoruz.
- Ayrı bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz. Un kavrulunca patlıcanları da ekliyoruz. Sütü ekleyip çekene kadar karıştırarak kaşarı ekliyoruz tuzunu ayarlıyoruz, karabiber ekleyip bir kez daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Not: Tarife eğer evinizde mevcutsa taze fesleğen ya da biberiye ekleyebilirsiniz.Ayrıca belirtmeliyim ki muskat cevizi beğendiyle iyi bir ikili olur:)
Afiyetler olsun, hayırlı ramazanlar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder