İşte geldim burdayım... İnstagram takipçilerim bilir geçen akşam paylaştığım sıcak çikolatalı yada diğer adıyla volcano adlı eserimin:) tarifini paylaşmam gerek ki istekler hayli arttı. Bu tarifteki püf noktamız ki bunlar toplam iki adet; homojen bir karışım ve fırındaki süre. Paylaşma zamanı;
Malzemeler,
- 120 gr bitter çikolata ( ben ülker kullandım ama evde kutu çikolata varsa onlarda iş görür )
- 3.5 yemek kaşığı margarin
- 3,5 yemek kaşığı şeker (tepeleme olmayacak)
- 2,5 yemek kaşığı un (tepeleme olmayacak)
- 2 yumurta
Üzeri için,
- pudra şekeri
Yapılışı,
- İşe kesinlikle fırınımızı 200 derecede ısıtarak başlıyoruz.
- Fırın için kullandığımız küçük kek kaplamızı biraz margarin ile yağlayıp birazda toz şeker serpiyoruz.
- Bitter çikolatayı margarin ile birlikte kısık ateşte kaynamayacak şekilde eritiyoruz.
- Şeker ve yumurtayı güzelce çırpıyor ( belki bir çimdik tuz ekleyebiliriz burada:) unu ekliyoruz.
- Eriyen çikolatayı ekleyip homojen bir karışım elde ediyoruz.
- Karışı kaplarda bir küçük parmak boşluk kalacak şekilde eşit paylaştırıyoruz.
- Kapları fırın tepsisine dizip fırına hızlıca atıyoruz ki fırının soğumaması bizim için önemli
- Pişirmenin 9.dakikasından itibaren (fırınlar birbirinden farklılık gösterebiliyor) kontrollü toplam 11 dakika pişiriyoruz.
- Fırından alıp dikkatlice ters çeviriyoruz ve üzerine pudra şekeri serpip sıcak servis yapıyoruz...
Not : Pişme sırasında özellikle 9. dakikayı belirttim siz kekin üzerinin hafif çatlamasından da olayı tamamlayabilirsiniz.
YANINDA VANİLYALI DONDURMA VE ÇİLEKLE ENFES KEKLER OLUŞTURABİLİRSİNİZ:) SEVGİYLE KALIN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder