VOLCANO

İşte geldim burdayım... İnstagram takipçilerim bilir geçen akşam paylaştığım sıcak çikolatalı yada diğer adıyla volcano adlı eserimin:) tarifini paylaşmam gerek ki istekler hayli arttı. Bu tarifteki püf noktamız ki bunlar toplam iki adet; homojen bir karışım ve fırındaki süre. Paylaşma zamanı;




Malzemeler,

- 120 gr bitter çikolata ( ben ülker kullandım ama evde kutu çikolata varsa onlarda iş görür )

- 3.5 yemek kaşığı margarin

- 3,5 yemek kaşığı şeker (tepeleme olmayacak)

- 2,5 yemek kaşığı un (tepeleme olmayacak)

- 2 yumurta

Üzeri için,

- pudra şekeri

Yapılışı,


- İşe kesinlikle fırınımızı 200 derecede ısıtarak başlıyoruz.

- Fırın için kullandığımız küçük kek kaplamızı biraz margarin ile yağlayıp birazda toz şeker serpiyoruz.

- Bitter çikolatayı margarin ile birlikte kısık ateşte kaynamayacak şekilde eritiyoruz.

- Şeker ve yumurtayı güzelce çırpıyor ( belki bir çimdik tuz ekleyebiliriz burada:) unu ekliyoruz.

- Eriyen çikolatayı ekleyip homojen bir karışım elde ediyoruz.

- Karışı kaplarda bir küçük parmak boşluk kalacak şekilde eşit paylaştırıyoruz.

- Kapları fırın tepsisine dizip fırına hızlıca atıyoruz ki fırının soğumaması bizim için önemli

- Pişirmenin 9.dakikasından itibaren (fırınlar birbirinden farklılık gösterebiliyor) kontrollü toplam 11 dakika pişiriyoruz.

- Fırından alıp dikkatlice ters çeviriyoruz ve üzerine pudra şekeri serpip sıcak servis yapıyoruz...

Not : Pişme sırasında özellikle 9. dakikayı belirttim siz kekin üzerinin hafif çatlamasından da olayı tamamlayabilirsiniz.

YANINDA VANİLYALI DONDURMA VE ÇİLEKLE ENFES KEKLER OLUŞTURABİLİRSİNİZ:) SEVGİYLE KALIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder